fbpx
deMens.nu

Levensbeschouwingen komen samen: ontmoeting online live te volgen (Gent)

Vertegenwoordigers van verschillende levensbeschouwingen, waaronder ook de vrijzinnig humanisten,  zullen op dinsdag 19 mei 2020 om 21 uur samenkomen in het centrum van Gent, als symbool voor de verbondenheid tussen elkaar, de Gentenaars en alle zorgverleners. Het ontmoetingsmoment is live te volgen via het YouTube-kanaal van de stad.

Tijdens een moment van ontmoeting willen de stad en vertegenwoordigers van diverse levensbeschouwelijke organisaties, erediensten en overtuigingen hun verbondenheid met elkaar, de Gentse burgers en alle zorgverleners zichtbaar maken. Elke levensbeschouwing kan tijdens deze ontmoeting een lied, gebed of tekst voordragen. Afsluiten gebeurt met een moment van stilte.

Vanwege de coronamaatregelen is het niet de bedoeling dat Gentenaars het ontmoetingsmoment fysiek bijwonen. Maar de ceremonie wordt live uitgezonden op het YouTubekanaal van de Stad op dinsdag 19 mei 2020 om 21 uur. Het moment wordt uiteraard georganiseerd met respect voor social distancing. Volgende levensbeschouwingen nemen deel: Protestantse Kerk, Vereniging van Gentse Moskeeën, De Mens Nu – Vrijzinnig humanisme, Zenboeddhisme, Sikhisme, Rooms-Katholieke Kerk, Evangelische Kerken, Anglicaanse Kerk en Orthodoxe Kerk.

‘Het is een krachtig signaal dat mensen met verschillende overtuigingen elkaar vinden in moeilijke tijden. Welke religie of levensbeschouwing men ook belijdt: we vinden kracht en steun bij elkaar en betuigen samen onze dankbaarheid aan iedereen die zich inzet om deze crisis aan te pakken.’

Astrid De Bruycker, schepen van Gelijke Kansen
Contact

Laurens Teerlinck, kabinet schepen De Bruycker, gsm 0484 68 12 59, e-mail laurens.teerlinck@stad.gent