fbpx
deMens.nu

Jeugdwerk in tijden van bubbels

Opiniestuk van Rik Röttger, coördinator bij Hujo vzw, verschenen in ‘Samenleving & Politiek’ in de Zomerreeks 2020: #BeterNaCorona

Minder planlast en meer subsidies voor het jeugdwerk zouden een enorme maatschappelijke winst opleveren.

Bij Hujo ging de lockdown haast bijgelovig in op vrijdag 13 maart. Die beslissing heeft vooral tijd gebracht voor reflectie en introspectie. Op dit ogenblik schrijven we ook aan een nieuw vijfjarig beleidsplan. Eind dit jaar moeten we, zoals alle erkende Vlaamse jeugdwerkorganisaties, weer die cascade van missie, visie, strategische en operationele doelstellingen indienen bij ‘ons departement’ Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid. 2020 was dus, zelfs in het oude normaal, een tijd van nadenken over onze positie binnen het jeugdwerk en de maatschappij. Het virus heeft deze oefening een bijzondere diepgang gegeven. De omgevingsanalyse die we moesten maken, bleek plots meer een complex bewegende film dan een duidelijke momentopname. En eigenlijk is dat niet meer dan juist.

Lees het volledige opiniestuk hier.

Hujo is een jeugdvereniging voor vrijdenkers en is een lidvereniging van deMens.nu. Meer info over Hujo vind je hier.