fbpx
deMens.nu

Anne-France Ketelaer opnieuw verkozen tot Vice-President van Humanists International

Vandaag kozen de vertegenwoordigers van Humanists International opnieuw voor Anne-France Ketelaer, algemeen directeur van deMens.nu, als vice-president van de organisatie. In een statement geeft ze aan dat Humanists International het aan de mensheid verplicht is om een sterke unie te vormen.

Lees de Nederlandse vertaling onderaan de pagina

“Humanists can disagree on many issues. We cherish that diversity, as it is so closely linked to the concept of freedom of expression.

Our world still knows many corners where humanists are at risk. More and more strongmen have come to the fore in a world full of uncertainty and, as a result of that, fear. That fear is used to create a phoney trade-off: strong leadership and protection of the nation in return for less individual rights.

And that is why Humanists International owes it to all of humankind to stay the strongest union we can be. To decide, to act and to speak as one. This choice to unite our voices, makes us heard louder and further, to all the corners of the world. Corners where it may shed new light on dark views on how to treat other humans just because they think differently.”

 

Anne-France Ketelaer

Vice-President Humanists International

16 Oktober 2020

 

Humanists International is de internationale koepel die humanistische organisaties wereldwijd verenigt. Het doel van de organisatie is om iedere persoon de kans te geven om ‘een waardig leven te leiden in een wereld die de universele mensenrechten respecteert en beschermt, en waarin staten het secularisme handhaven.’ Aan het begin van 2020 zijn er 172 humanistische lidorganisaties uit meer dan 80 landen aangesloten bij Humanists International.

Meer info over Humanists International vind je op hun website.

 

NEDERLANDSE VERTALING

“Humanisten zijn het oneens over veel dingen. We omarmen die diversiteit, daar ze zo’n groot deel uitmaakt van de vrijheid van meningsuiting.

Onze wereld kent veel hoeken waar humanisten in gevaar zijn. Meer en meer populisten komen op de voorgrond in een wereld vol onzekerheid en, als resultaat, angst. Die angst wordt aangewend om mensen voor een vals dilemma te plaatsen: sterk leiderschap en bescherming van de natie in ruil voor minder individuele rechten.

En dat is waarom Humanists International het aan de hele mensheid verplicht zijn om een uitermate sterke unie te blijven. We beslissen, we handelen en we spreken met één stem. De keuze om onze stemmen te verenigen maakt onze stem luider en hoorbaar in alle hoeken van de wereld. Hoeken waar we meer licht kunnen schijnen op donkere overtuigingen over hoe men mensen moet behandelen als ze anders denken.”

Anne-France Ketelaer

Vice-Voorzitter Humanists International

16 oktober 2020