fbpx
deMens.nu

#WeStandWithPolishWomen

Een aantal weken geleden verstrengde het Grondwettelijk Hof van Polen de abortuswetgeving. Abortus kan in Polen voortaan enkel nog als de gezondheid van de vrouw in gevaar is of als de zwangerschap het gevolg is van een verkrachting.

De parlementsleden van de conservatieve partij PiS waren een tijd geleden naar het Grondwettelijk Hof gestapt om de toenmalige wetgeving te verstrengen. Het Grondwettelijk Hof geeft hen nu gelijk op grond van de wettelijke bescherming van het leven van elke persoon.

Volgens VRTNWS werden in Polen vorig jaar 1.100 abortussen uitgevoerd. In bijna alle gevallen zouden deze zwangerschapsafbrekingen vandaag ongrondwettelijk en dus illegaal zijn. Het gebeurde voorheen al heel vaak dat vrouwen de grens over trokken om een abortus te laten uitvoeren. Het valt te verwachten dat dat hoge aantal dus enkel nog maar zal stijgen. Een hele onderneming die zeker geen sinecure is in tijden van quarantaine en lockdown.

WAT KAN JIJ DOEN?

Humanists International lanceerde de campagne #WeStandWithPolishWomen. Mensen van over de hele wereld delen momenteel foto’s met deze hashtag en verspreiden die op sociale media. Op die manier kan je helpen om het probleem wereldwijd onder de aandacht te brengen. Wil je zelf meedoen? Via onderstaande link kun je de afbeelding downloaden en gebruiken in je foto.

Download hier de afbeelding

Wie graag met zijn/haar/hun foto verschijnt in ons Facebookalbum, is altijd vrij om te mailen naar communicatie@demens.nu.