fbpx
deMens.nu

Red jij 8 levens?

Orgaandonatie – De Maakbare Mens

In ons land is er een schrijnend tekort aan orgaandonoren. Wie een orgaan nodig heeft, komt op een wachtlijst te staan. Wist je dat de kans dat je ooit een orgaan nodig hebt, groter is dan de kans dat je ooit donor kan zijn? En dat je, als orgaandonor, acht organen kan schenken en dus in feite acht levens kan redden?

De vrijzinnige vzw De Maakbare Mens heeft een nieuw initiatief gelanceerd waardoor je álles te weten kan komen over orgaandonatie en -transplantatie. Bij orgaandonatie komt natuurlijk veel kijken. Met al je vragen kan je op de website van de Maakbare Mens terecht. Hoe wordt je orgaandonor? Kan je als minderjarige een orgaan doneren? En hoe werkt orgaandonatie na euthanasie? Die vragen -en meer- krijgen hier een antwoord:

Kom alles te weten over orgaandonatie en -transplantatie:

https://www.demaakbaremens.org/themas/orgaandonatie/