fbpx
deMens.nu

Project MIRIAM 2.0

Aankomende dinsdag worden de resultaten van het tweede Miriam-project bekendgemaakt. Miriam is een project dat het doel heeft om empowerment te versterken van alleenstaande moeders die een leefloon ontvangen en zich in een toestand van eenouderschap bevinden. Dankzij een intensieve begeleiding wordt er gefocust op het doorbreken van sociaal isolement en armoedevermindering, met bijzondere aandacht voor socioprofessionele integratie.

Het project begeleidde in zes OCMW’s (Antwerpen, Bergen, Brussel, Gent en Oostende) groepen van alleenstaande vrouwen met een (equivalent) leefloon en een gezin ten laste. De alleenstaande ouders werden gedurende een heel jaar gendersensitief en holistisch begeleid zodat zij noodzakelijke stappen konden zetten om uit hun armoedesituatie te geraken. Die begeleiding verliep zowel collectief als individueel. Om de veertien dagen ontmoetten deze vrouwen elkaar om tijdens begeleide uitwisselingsmomenten samen aan hun empowerment te werken.

De conclusies van dit  project worden voorgesteld via een online webinar. Neem deel en kom meer te weten over het project en de vorderingen van deze eenoudergezinnen,

Dit bekendmaking van de resultaten vindt plaats op dinsdag 17 november om 10:00 uur en duurt maximaal anderhalf uur.

Het webinar is meertalig en simultaanvertaling wordt voorzien, het is gratis en bedoeld voor medewerkers van de OCMW’s, maar ook andere professionals uit de sector zijn welkom om dit webinar te volgen.

Aanmeldformulier Webinar
Project Miriam 2.0