fbpx
deMens.nu

Tijd voor afscheid

Afscheidsrituelen in verschillende levensbeschouwingen in Brugge

 

Deze brochure is een uitgave van Diversiteit Brugge, Erfgoedcel Brugge, Stedelijke Academie Brugge, FMDO, huisvandeMens Brugge, Vormingplus regio Brugge, met steun van Stad Brugge. Anne-Flor Vanmeenen, vrijzinnig humanistisch consulent in het huisvandeMens Brugge, werkte mee aan deze brochure.

De focus wordt gelegd op afscheidsrituelen die leven bij de diverse gemeenschappen in Brugge. Men gaat op bezoek bij Bruggelingen die vertellen over hun visie op afscheid nemen. Men maakt kennis met hun persoonlijke beleving en invulling van de levensbeschouwing waarmee ze zich identificeren. Rituelen en gebruiken staan centraal. Dit immaterieel erfgoed wordt van generatie op generatie doorgegeven maar verandert ook voortdurend onder invloed van de tijdsgeest en culturele context. De plaatsen en voorwerpen die mensen waardevol vinden bij het beleven van afscheid worden in beeld gebracht.

 

De brochure bevat twee wegwijzers: De eerste legt uit wat te doen wanneer iemand sterft. De tweede bevat de contactgegevens van de verschillende levensbeschouwingen.

Klik op de afbeelding om de brochure in PDF formaat te openen of klik hieronder voor meer informatie:

Tijd voor afscheid

Meer over afscheid:
https://demens.nu/afscheid/