fbpx
deMens.nu

‘De inzichten’ met Christine Mussche

Zondagochtend 22 november 2020 om 10.15 uur op één.
Herhaling: maandag 23 november om 14.20 uur en zaterdag 28 november om 11.25 uur

‘DE INZICHTEN’ OP VRT NU OF TE BELUISTEREN OP WWW.EEN.BE ALS PODCAST.

In ‘De inzichten’ praat Nic Balthazar met Christine Mussche. Als advocate en strafpleiter behandelt ze zedendelicten en zaken van kindermisbruik. Ze kent de donkere kanten van de mens maar al te goed. Maar niets van die zwaarte sijpelt door in haar persoonlijke leven. Als je haar vraagt;  “zit er veel slechtheid in de mens?” antwoordt ze:  “ik vind vooral dat er veel goedheid in zit en het is de kunst het eruit te halen”.

Filosoferen op zondagochtend met Christine Mussche

“Mildheid is mijn religie”, “In Iedereen zit iets goeds en het is de kunst om het eruit te halen”, “Vrije wil is een illusie”, “Bij gebrek aan gewicht ga je de lucht in”, “Integriteit is het hoogste goed”, “Oog om oog maakt de wereld blind”, “Zonder dwarsliggers geen sporen” zijn enkele levensinzichten die samen met presentator Nic Balthazar besproken worden.

‘De inzichten’ op één is een reeks van diepgaande gesprekken met inspirerende gasten. Het programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten. De opname van de afleveringen in 2020 vinden plaats in De Hoorn in Leuven.

 

Herbekijk

De vorige afleveringen van De inzichten met Caroline Pauwels, Marleen Temmerman, Wim Distelmans, Geert Hoste, Rudi Vranckx en Petra De Sutter zijn integraal te bekijken op VRT NU of te beluisteren op de website van één.be als podcast.

Beluister de podcast:

 

Bekijk hier enkele quotes: 

 

Foto © Birgit Simal

Lees meer over ‘De inzichten’  of bekijk de playlist op YouTube