fbpx
deMens.nu

Freddy Mortier reageert op rapport Amnesty International

In een videoboodschap reageert Freddy Mortier, voorzitter van deMens.nu en ethicus verbonden aan de Universiteit van Gent, op het rapport dat Amnesty International samenstelde. In dat rapport wijst de organisatie erop dat de mensenrechten in heel wat Belgische woonzorgcentra geschonden werden tijdens de eerste COVID-golf.

Freddy Mortier geeft aan dat de onmenselijke behandeling van de bewoners van sommige woonzorgcentra kaderen in een groter probleem genaamd ageïsm, de discriminatie op basis van leeftijd. Het beleid schoot op dat vlak zwaar te kort met als gevolg dat 61% van de overlijdens als gevolg van het virus zich in de woonzorgcentra situeerde. Dat komt op meer dan 6.500 bewoners.

LEES HET PERSBERICHT EN RAPPORT VAN AMNESTY INTERNATIONAL