fbpx
deMens.nu

Persbericht: Lancering Freedom of Thought Report

Online op 10 december om 16 uur

Op 10 december, de internationale dag van de mensenrechten, zal het negende Freedom of Thought Report  worden gepubliceerd via een online event. Sinds 2012 lanceert Humanists International, de internationale koepelorganisatie van humanistische verenigingen, het Freedom of Thought Report. Het rapport bestudeert de rechten en behandeling van humanisten, vrijdenkers en atheïsten in alle landen in de wereld.
Dat Freedom of Thought Report analyseert hoe het wereldwijd met het recht op vrijheid van gedachte en vrijheid van meningsuiting is gesteld en brengt de schendingen ervan in kaart. Het rapport rangschikt alle landen ter wereld afgaand op de manier waarop zij omgaan met atheïsten, humanisten en niet-gelovigen.

Vorig jaar bleek dat België, samen met Nederland en Taiwan, het beste land is om als atheïst of vrijdenker te wonenHelemaal onderaan de lijst met 196 landen bengelden Pakistan, de Malediven, Afghanistan, Iran en Saudi-Arabië.

Dit jaar ligt de focus van het rapport op de impact van Covid-19 op niet-gelovigen.

Humanists International stelt vast dat er beperkingen zijn ingesteld op:

  • Vrouwenrechten
  • Mediavrijheid, protest en toegang tot informatie
  • Individuen die risico lopen

Online deelnemen?

Bevestig je aanwezigheid
op het Facebookevenement

Meer informatie

Artikel ‘Internationaal humanisme‘ uit deMens.nu Magazine, jg. 9, nr. 4.

The Freedom of Thought Report 2019.

The Freedom of Thought report 2018.