fbpx
deMens.nu

Wereldaidsdag 2020

Sinds 1988 wordt er jaarlijks op 1 december wereldwijd aandacht gevraagd voor hiv en aids. De bestrijding van deze ziekte is een van de acht milleniumdoelen van de Verenigde Naties en werd in augustus 1987 bedacht door twee voorlichters van de WHO in Genève. Het rode lintje is het internationale symbool voor solidariteit voor mensen met hiv of aids. Vandaag wordt opgeroepen om het lintje te dragen.

© Regenbooghuis West-Vlaanderen

In Brugge is er, in teken van Wereldaidsdag, door het West-Vlaamse Regenbooghuis een bloementapijt gelegd. Het rode lint bestond uit meer dan 1000 kerststerren, die uitgedeeld werden aan de Bruggelingen om zo iedereen een extra portie warmte en kleur mee naar huis te geven.

Sensoa, het Vlaamse expertisecentrum voor seksuele gezondheid,  brengt Wereldaidsdag speciaal onder de aandacht. Op deze website vatten zij samen hoe jij kan bijdragen en kan je zien hoe anderen zich vandaag inzetten.

Foto bovenaan © Shutterstock