fbpx
deMens.nu

VUB-gastdocent Djalali overgebracht naar andere Iraanse gevangenis met oog op executie

Het is nu of nooit: Ahmadreza Djalali kan alle hulp gebruiken. Laat van je horen door een mail te sturen naar de Iraanse ambassade. Bekijk onze voorbeeldmail hier.

De Iraanse autoriteiten hebben op 1 december bevel gegeven om Djalali over te brengen naar de gevangenis in Karaj, dichtbij Teheran, om de executie uit te voeren. Dat heeft de Iraanse rechter gezegd, die toezicht houdt op de uitvoering van zijn doodstraf. Inmiddels is hij overgebracht naar die gevangenis, waar vaker executies plaatsvinden. De rechter liet aan de advocaat van Djalali weten dat hij nog een laatste bezoek van zijn familie zou mogen ontvangen vooraleer hij geëxecuteerd zal worden.

 

 

Meer informatie:

VUB-gastdocent Djalali dreigt geëxecuteerd te worden
https://demens.nu/2020/11/24/vub-gastdocent-djalali-dreigt-geexecuteerd-te-worden/