fbpx
deMens.nu

deMens.nu ook na beslissing Raad van State: “Samen uit, samen thuis.”

De vrijzinnig humanistische gemeenschap neemt akte van de beslissing van de Raad van State die het verbod op erediensten verwerpt. Dat verbod kwam eerder tot stand als deel van een reeks van beslissingen die de tweede golf moesten doen afvlakken. Uiteraard begrijpen we dat de mensen in deze wintermaanden de knus- en geborgenheid van elkaar willen opzoeken. Zelfs buiten de context van 2020 is december klassiek een maand waar we meer naar elkaar kijken. Maar laat net die laatste ook de reden zijn waarom we vanuit deMens.nu alsnog de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zullen blijven handhaven. Sinds gisteren dalen de cijfers niet meer. De druk op de ziekenhuizen is nog steeds enorm.  

In januari zal ook in België de grootschalige vaccinatie aanvangen. De strategie werd uitgezet maar dat betekent niet dat de strijd ermee ook gewonnen werd, in tegendeel. Het virus gedijt op veelvuldig contact, misbruikt onze nood naar meer verbinding en trekt zich geen moer aan van planning. Of we het aantal besmettingen in de komende weken en maanden maximaal naar beneden kunnen halen, is aan ons om te bepalen. We moeten doorzetten en solidair zijn met de talloze zorgverleners die noodgedwongen ook op kerst, chanoekakwanzaa en nieuwjaar op post zullen staan.  

De werking in onze huizen en onze aanwezigheid in de gevangenissen, zorginstellingen en defensie blijft actief. Voor zij die afscheid moeten nemen van dierbaren, trouwen of nood hebben aan een gesprek blijft de dienstverlening verzekerd. Via deze link vind je een huis in jouw buurt. 

 

Hou moed, 

 

Anne-France Ketelaer
Algemeen Directeur deMens.nu