fbpx
deMens.nu

‘De inzichten’ met Jean Paul Van Bendegem

Zondag 27/12 om 12.15 uur op één
Herhaling: maandag 28 december om 14.20 uur en zaterdag 2 januari 2021 om 11.25 uur

‘DE INZICHTEN’ OP VRT NU OF TE BELUISTEREN OP WWW.EEN.BE ALS PODCAST.


De laatste gast van
Nic Balthazar dit seizoen is  Jean Paul Van Bendegem, filosoof en wiskundige.

Hij heeft rijbewijs noch smartphone. Maar wel een briljant brein waarmee hij kan doordenken als geen ander, en telkens spelenderwijs kan bewijzen dat filosofie en wiskunde niet enkel zeer geestig, maar ook levensbelangrijk zijn.

Filosoferen op zondag met Jean Paul Van Bendegem

“Alles is met alles verbonden, tot het tegendeel bewezen wordt”, “Ik had iemand anders kunnen geweest zijn”, “Zingeving begint vanaf twee”, “Op alles zit ruis”, “Onderschat de bevrijdende kracht van humor niet” zijn enkele levensinzichten die samen met presentator Nic Balthazar besproken worden.

De inzichten op één is een reeks van diepgaande gesprekken met inspirerende gasten. Het programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten. De opname van de afleveringen in 2020 vinden plaats in De Hoorn in Leuven.

 

Herbekijk

De vorige afleveringen van De inzichten met Caroline Pauwels, Marleen Temmerman, Wim Distelmans, Geert Hoste, Rudi Vranckx, Petra De Sutter en Christine Mussche zijn integraal te bekijken op VRT NU of te beluisteren op de website van één.be als podcast.

Beluister de podcast:

Bekijk hier enkele quotes: 

Lees meer over ‘De inzichten’  of bekijk de playlist op YouTube