fbpx
deMens.nu

Alles Kapot! Een pleidooi voor natiebouw

Alles kapot! start vanuit het idee dat mensen nood hebben aan identiteit. Dit is geen nieuwe gedachte, hoewel de koudwatervrees van beleidsmakers anders doet geloven. Discussies rond diversiteit en persoonlijke versus nationale identiteit hebben altijd een scherp randje. We willen dat iedereen zichzelf kan zijn, maar dat onze vrijheid eindigt waar die van ander begint, kunnen we niet ontkennen. Dit essay maakt de balans op.

Met een voorwoord van Christophe Busch, directeur van het Hannah Arendt Instituut.

Herbekijk hier de boekvoorstelling


Een constructieve destructie op het mijnenveld van de identiteitspolitiek en het waardendebat. Anton Van Dycks fris pleidooi voor antifragiliteit is net zo goed een pleidooi voor een robuust opgangsdenken. Dus, vooruit, omhoog, en samen begint bij jezelf. Met slopen, kappen, bouwen en de aanstekelijke blijmoedigheid van dit essay. – Hind Fraihi

Alles kapot! is een tot nadenken stemmende reflectie over begrippen die we veel te vaak achteloos in de mond nemen, in de politiek zowel als in het dagelijkse leven. – Caroline Pauwels

Over de auteur

Anton Van Dyck is mensenrechtenlobbyist bij deMens.nu.

BESTEL HIER

ALLES KAPOT!

Auteur(s): Anton Van Dyck

ISBN: 9789057189975
Formaat: A5
Taal : Nederlands