fbpx
deMens.nu

Nieuwe studie over emotie en zingeving tijdens pandemie

Hoe zinvol vinden we het leven tijdens deze periode van crisis?

De pandemie beïnvloedt niet alleen onze fysieke gezondheid, maar ook hoe we ons leven ervaren en zin geven aan ons bestaan. Met een grootschalig onderzoek willen wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met de UGent de evolutie van de impact van de coronacrisis op de zingeving van burgers onderzoeken.

Meer concreet willen de wetenschappers onderzoeken hoe de ervaring van burgers, zoals u en ik, deze tweede golf in vergelijking met de eerste golf emotioneel ervaren, hoe we hier mee omgaan, hoe het onze gezondheid en slaap beïnvloedt, maar vooral ook hoe zin wordt gegeven aan ons leven, en of deze periode ook een kans biedt om hier sterker uit te komen. Heeft het leven een andere betekenis gekregen? Wordt er meer of minder nagedacht over de grote thema’s in het leven, zoals de betekenis van het leven, de dood en de eigen vrijheid? Zijn we minder ongelukkig of gaan we er anders mee om? Hoe ervaren mensen zichzelf, de eigen verbondenheid met anderen, het werk,…

De vragenlijst is beschikbaar in het Nederlands:

https://vub.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_b3MWC7YLRYjUhFj

De vragenlijst is ook beschikbaar in het Engels

https://vub.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_6qUA8uxTEkRbPdb

Contactgegevens van de onderzoekers zijn verkrijgbaar bij de persrelaties van de VUB of via Existential.Wellbeing@vub.be