fbpx
deMens.nu

Literair festival Het Betere Boek vanuit het Willemsfonds

Op zaterdag 9 oktober 2021 vindt het jaarlijkse literaire festival Het Betere Boek plaats.

Dit jaar heeft het festival Het Betere Boek het thema “Bevrijd de zinnen”.

Bevrijden als in bevrijding, vrijheid of liberalisme. Zinnen als uit een tekst of als zintuigen, zoals vrijzinnigheid. Zo verwijst het thema naar de basiswaarden van het Willemsfonds, de organisator van dit literair festival.

Voor dit thema stelde het Willemsfonds twee curatoren aan.

Mohamed Ikoubaân, directeur van het nomadisch kunstencentrum Moussem en de jonge auteur Anneleen Van Offel tekenen beiden present op dit literair festival en gaan samen op zoek naar een hedendaagse literaire invulling van het thema.

Ze stellen een programma samen dat ze voorstellen met een literaire wandeling op 29 augustus 2021 en tijdens het festival op verschillende locaties in Gent op 9 oktober 2021.

De verschillende locaties:

VooRuit, Minard, De Krook, Kunsthal Gent, Liberas en het Geuzenhuis in Gent.

De curatoren: Wie zijn ze?

Anneleen Van Offel is een geëngageerde vrouw die zich met allerlei projecten bezighoudt. Haar debuut maakte ze bij Lebowski met ‘Hier is alles veilig’. Verder publiceert ze verhalen en poëzie in verschillende literaire tijdschriften. Ze is aanvoerder van een collectief jonge kunstenaars en is curator bij het Momento woordfestival. Debatten modereren, presenteren en haar stem uitlenen is niets nieuws voor Anneleen. Ten slotte is ze de bezieler van Instagrannies (@_instagrannies), waar ze in gesprek gaat met ouderen over hun levenswijsheid.

Mohamed Ikoubaân studeerde rechten en literatuur. Hij is directeur en oprichter van het nomadisch kunstencentrum Moussem in Brussel. Moussem ondersteunt nu al 20 jaar kunstenaars. Het kunstencentrum maakt programma’s die vorm geven aan de hedendaagse globale kunstscène, en bouwt mee aan een nieuw gemeenschappelijk patrimonium.

Meer informatie over het festival en de bijbehorende literaire wandelingen maakt het Willemsfonds later dit jaar bekend.

Meer info op de site