fbpx
deMens.nu

Digitale conferentie naar aanleiding van internationale vrouwendag

Op 7 maart 2021 zal Women in Film, television & Media Belgium naar aanleiding van de internationale vrouwendag (8/03/2021) een nationaal evenement organiseren. Er zal een digitale conferentie plaats vinden dat live wordt uitgezonden vanuit het Atomium te Brussel en in Kinepolis Gent. Het evenement is kosteloos te volgen via de website:

www.internationalwomensday.be

Tijdens deze conferentie zullen verschillende bekende gasten, waaronder Maaike Cafmeyer en Christine Mussche, aan het woord komen en over verschillende thema’s zoals beeldvorming, ondernemerschap, juridisch kader en vrouwen in religie spreken. De conferentie wordt afgesloten met een live DJ-set van Kittin (misskittin.com)

Naast de livestream is er een playlist voorzien met exclusieve interviews met nationale en internationale gasten, artistieke performances en andere content. Er zullen exclusieve interviews plaatsvinden met Petra De Sutter (Vicepremier België), Fleur Pierets (auteur ‘Julian’), Kate Nash (Glow, Netlfix) en Jessica Pimentel (Orange is the new black, Netflix). Plaatselijke initiatieven rond gendergelijkheid in grootsteden als Antwerpen, Gent en Brussel worden in de kijker gezet en hun innovatief genderbeleid wordt hierbij toegelicht.

Verder zal er gratis toegang zijn tot een interactief platform met o.a. persoonlijk juridisch advies, speed-networking en workshops. De show wordt door Roos van Acker gepresenteerd.

Op de website zal er een nationale activiteitenkalender gepubliceerd worden. Daarin worden alle activiteiten in de verschillende Vlaamse, Brusselse en Waalse steden en gemeenten opgenomen die in het kader van Internationale vrouwendag georganiseerd worden.

Eigen initiatieven kunnen worden doorgestuurd worden naar info@wiftm.be en zullen worden toegevoegd in de activiteitenkalender.

Meer informatie:

http://www.internationalwomensday.be

Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/770630893831024

https://www.youtube.com/watch?v=QK02pyJ25U4&ab_channel=WIFTMBelgium