fbpx
deMens.nu

15 minuten verwondering: Paul De Knop over voetbal

“Verwondering is wat ons voortstuwt, wat maakt dat we onze talenten ontplooien, dat we onze grenzen verleggen, dat we boven onszelf uitstijgen en, uiteindelijk geluk vinden in wat we doen. Als er geen verwondering meer is, wordt alles grijs.”

Caroline Pauwels, uit “Ode aan de verwondering”

15 Minuten Verwondering maakt je deelgenoot van de passie van een medemens met een speciale kennis of kunde. Neem een kwartiertje de tijd en geniet van een bijzondere kijk op een stukje van de wonderlijke wereld waarin we leven.

BEKIJK ALLE AFLEVERINGEN HIER

Paul De Knop over voetbal

Paul De Knop is hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel. Van 2008 tot 2016 was hij tevens rector van de VUB. Hij behaalde de graden van licentiaat Lichamelijke Opvoeding en licentiaat Vrijetijdsagogiek. Aanvullend behaalde hij een Master’s Degree in the Sociology of Sport & Sports Management aan de University of Leicester. Hij promoveerde tot doctor in de Lichamelijke Opvoeding aan de VUB. Tot 2008 was hij ook bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en voorzitter van de Raad van het Gemeenschapsonderwijs (2002-2008). Van 2004 tot september 2008 was hij decaan van de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie van de VUB, en adjunct-kabinetschef van de Vlaamse minister van Sport Bert Anciaux. Hij doceert sportsociologie en sportbeleid. Vandaag heeft hij het in zijn 15 minuten verwondering over voetbal.