fbpx
deMens.nu

50 jaar UVV – Freddy Mortier: “Ik sta voor een open vrijzinnig humanisme”

Op 31 maart 1971 werd de Unie Vrijzinnige Verenigingen, wat we vandaag kennen als deMens.nu, gevormd tot vzw. In de afgelopen 50 jaar is er heel wat veranderd, mede dankzij de inzet van de leden van UVV. Denk maar aan de officiële erkenning van onze levensbeschouwing en de immense verschuiving die België meemaakte op ethisch vlak. België is vandaag nog steeds een van de koplopers in het Freedom of Thought Report.

Maar bij een jubileum is het ook belangrijk om vooruit te kijken. In een toespraak werpt Freddy Mortier, net opnieuw verkozen als voorzitter van deMens.nu, een blik op de toekomst van de georganiseerde vrijzinnigheid en de uitdagingen die zo’n toekomst met zich zal meebrengen.

Klik op de video om de toespraak te bekijken.