fbpx
deMens.nu

Voorstelling nieuw LEIF-Plan en Actie Palliatieve Zorg

In een persconferentie werd vandaag de Actie Palliatieve Zorg voorgesteld. Dit initiatief ontstond naar aanleiding van het eindrapport het palliatief debat van Kom op tegen Kanker en is een samenwerking tussen Netwerk Levenseinde, Coda, Forum Palliatieve Zorg en LevensEindeInformatieForum (LEIF).

Actie Palliatieve Zorg wil een informatie- en ondersteuningsplatform zijn om de kennis rond palliatieve zorg te bundelen. “Wij plaatsen de burger prioritair centraal, want alle burgers zijn potentiële patiënten” zegt Wim Distelmans, voorzitter van LEIF. “Al wat ten gunste is van de burger en toekomstige patiënt kan dan ook op onze steun en samenwerking rekenen.”

Die visie is geheel in lijn met de aanbeveling van het eindrapport van Kom op tegen Kanker en daarom is directeur Marc Michiels blij met dit samenwerkingsverband: “Ik dring erop aan om ons in het belang van de patiënten te verenigen en andere belangen en geschillen achter ons te laten.”

Ook het nieuwe LEIF-plan werd vandaag voorgesteld door Minister Frank Vandenbroucke. Je vindt er alle wettelijke wilsverklaringen, ruime info over palliatieve zorg, hoe je een moeilijk gesprek kan voeren en nog veel meer. Je kan het LEIF-plan hier online raadplegen en het is ook gratis te verkrijgen bij alle apotheken, LEIFpunten, palliatieve netwerken en gemeenten.

Bekijk hier de persconferentie opnieuw: