fbpx
deMens.nu

Mubarak Bala krijgt eindelijk proces

Goed nieuws vanuit Nigeria. Mubarak Bala krijgt op 14 juli eindelijk een proces na 432 dagen illegaal opgesloten te zitten. Bala is de voorzitter van the Humanist Association of Nigeria en werd op 28 april 2020 gearresteerd voor het plaatsen van een “blasfemische” Facebookpost. Na zijn arrestatie heerste internationale bezorgdheid dat de doodstraf zou kunnen volgen. Heel wat organisaties zoals Amnesty International, deMens.nu en Humanists International, klagen de schandalige behandeling van Mubarak Bala al meer dan een jaar aan. Dit goede nieuws zou wel eens kunnen het licht aan het einde van de tunnel zijn, dus voor ons is dit absoluut een grote stap in de goede richting.
“Humanists International is blij om te horen dat er eindelijk gehoor wordt gegeven aan de petitie van Bala om zijn zaak over te brengen naar neutraal terrein. Bala zit al te lang achter de tralies. Het is tijd dat hij herenigd wordt met zijn vrouw en zijn kind. We mogen niet vergeten dat Mubarak op de dag van de hoorzitting al 432 dagen in illegaal gevangenschap zal gezeten hebben.”
– Andrew Copson, voorzitter van Humanists International
Wij houden de ontwikkelingen in de gaten.