fbpx
deMens.nu

Pieces of a Woman

Artikel verschenen in deMens.nu Magazine jg10 nr3. Lees hier meer recensies.

Wouter Goemaere

© Netflix

Martha en Sean worstelen met het verlies van hun dochtertje na een thuisbevalling met fatale afloop. Martha gaat haar verdriet uit de weg door de gedachte aan haar zwangerschap te mijden. Sean daarentegen zoekt die herinneringen net op om zijn pijn te verwerken.

Martha’s moeder spant intussen een proces aan tegen de vroedvrouw, omdat zij nood heeft aan rechtvaardigheid voor haar (klein)dochter. Ieders rouwproces komt zo in botsing met dat van de ander. De miskraam zet hun onderlinge relaties zwaar onder druk.

De film toont hoe verschillende perspectieven op rouwen en loslaten met elkaar in conflict kunnen komen. Door die spanningen te thematiseren, wordt benadrukt hoe waardevol begrip en ondersteuning tijdens het rouwproces zijn.

Via de subtiele muzikale onderbouwing van Howard Shore en de knappe acteerprestaties van Kirby en LaBeouf brengt de regisseur verlies en rouw op een natuurlijke, intense wijze in beeld.

Pieces of a Woman is een aanrader, niet voor die avonden waarop je alle knoppen wil uitzetten, maar voor die dagen waarop je in een aangrijpende vertelling meegesleurd wil worden.

 

Pieces of a Woman
Regisseur: Kornél Mundruczó
Met: Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Ellen Burstyn e.a.
Land: Verenigde Staten – Canada
Jaar: 2020 – Duur: 126 min.
Te zien op Netflix

Foto bovenaan © Netflix