fbpx
deMens.nu

‘De Inzichten’ met Marc Herremans

Zondag 28 november om 10.15 uur op Eén
Herhaling: maandag 29 november om 14.20 uur en zaterdag 4 december om 11.25 uur.

‘DE INZICHTEN’ OP VRT NU OF TE BELUISTEREN ALS PODCAST.

Sinds die dramatische val in 2002 was het zijn levensmotto: to walk again. Bijna 20 jaar later berust triatleet Marc Herremans in zijn lot. De kans dat hij ooit weer zal wandelen, is nagenoeg onbestaande. Ooit weer kunnen stappen was zijn droom. Maar toen hij zijn dochter voor het eerst zag rondlopen, kwam die uit. “Elke tegenslag in het leven is een kans om terug te vechten” is een van de inzichten van Marc Herremans.

Of: “In het leven heb je twee handen, één om jezelf te helpen, één om anderen te helpen.” In de lente van 2021 opende Herremans de Rehab weide. Deze weide staat open voor zowel kinderen met een verlamming als alle kinderen met een beperking om hetzij fysiek, hetzij mentaal te revalideren. Kijk hier voor info over To Walk Again

Presentator: Nic Balthazar.

Filosoferen op zondag met Marc Herremans

“Elke tegenslag in het leven is een kans om terug te vechten”, “Zolang er pieken en dalen komen is er hoop”, “Ieder heeft zijn eigen kroon”, “De mooiste dingen in het leven zijn gratis” … zijn enkele levensinzichten die aan bod komen.

‘De Inzichten’ op Eén is een reeks van diepgaande gesprekken met inspirerende gasten. Het programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

De opnamen van de afleveringen vinden plaats in Tour & Taxis te Brussel.

“Ik was de snelste triatleet ter wereld en plots verlamd van borst tot teen in een rolstoel (…) Maar het was maar een tegenslag,  ik leef nog met de mensen rondom mij.
Het was niet het einde, maar een nieuw begin.”

“Ik heb echt geleerd dat je in het leven 2 handen hebt. Eén is om uzelf te helpen. Super  belangrijk. Je moet veel zelf doen in het
leven, je moet proberen een job te vinden.  Maar je hebt ook een andere hand, om mensen te helpen. Ik heb dan wel geleerd dat die eigenlijk  veel meer voldoening geeft.”

“Je moet zo hulpeloos mogelijk zijn en dan is eigenlijk de boodschap: Hier is uw geld en ga de rest van uw leven in de zetel zitten.
Maar als je terug wil integreren in de maatschappij, ja dan pakken ze alles terug af.”

 

Lees meer over ‘De inzichten’ of bekijk de playlist op YouTube

De Inzichten

Foto’s ©Joke Goovaerts

Herbekijk

Gasten tot nu toe waren: klimaatexpert en weervrouw Jill Peeters, actrice en juriste Lien Van de Kelder, politicoloog Jonathan Holslag, filosoof en wiskundige Jean Paul Van Bendegem, strafpleiter Christine Mussche, fertiliteitsexperte Petra De Sutter, oorlogsverslaggever Rudi Vranckx, humorist Geert Hoste, oncoloog Wim Distelmans, gynaecologe Marleen Temmerman en VUB-rector Caroline Pauwels.

De vorige afleveringen zijn nog steeds online beschikbaar. Ze zijn integraal te bekijken VRT NU of te beluisteren als podcast.