fbpx
deMens.nu

Wanneer zien we u terug?

De laatste bed & breakfast

Artikel verschenen in deMens.nu Magazine jg11 nr1. Lees hier meer recensies.

Wendy Serraris

Michel Follet, bekend van radio en tv, schreef een boek over zijn ouders die in een rusthuis gaan wonen. Hij beschrijft hoe zijn moeder dementie krijgt en hoe zijn vader het leven in het tehuis ervaart.

Follet heeft het over de goede en de mindere kanten van het leven in het rusthuis, maar vooral ook gaat hij back down memory lane en haalt hij herinneringen op aan gebeurtenissen uit zijn jeugd en aan zijn ouders in die dagen. Voor mensen die zelf ouders in een woonzorgcentrum hebben, zullen er veel punten van herkenning zijn.

Het boek is zeer toegankelijk en leest als een trein. Je wordt als het ware mee opgenomen in de warme, soms grappige, soms tragische gebeurtenissen en herinneringen. Het leven zoals het is. Follet beschrijft alles op zo’n heldere manier dat je het gevoel krijgt zijn ouders zelf te kennen, vooral dan zijn vader. Met zijn moeder is er helaas steeds minder interactie mogelijk, omdat ze alsmaar verder in dementie wegglijdt.

De auteur is eerlijk en hangt geen ideaalbeeld op, maar benoemt ook de pijnlijke en gênante situaties. Het is een zeer persoonlijk, liefdevol boek en uit alles spreekt de bedoeling van Michel Follet: een eerbetoon aan zijn ouders en hun leven brengen.

 

Wanneer zien we u terug?
De laatste bed & breakfast
Michel Follet
Uitgeverij Vrijdag, 2021
ISBN 9789464340143

Foto bovenaan © Shutterstock.com