fbpx
deMens.nu

ALERT: Doe een gift en help ons Oekraïense vluchtelingen te helpen

Iedereen hoopt dat de oorlog in Oekraïne snel stopt. Tot het zover is, moeten we de getroffen bevolking helpen. Vrouwen en kinderen zijn massaal op de vlucht, in precaire omstandigheden, in weer en wind. 

Hier past slechts één antwoord: massale solidariteit. Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag sluiten wij ons aan bij de actie van vzw Vergeet de kinderen niet! En ook jij kan helpen! 

De actie: 

deMens.nu en vzw Vergeet de kinderen niet! vertrekken zondagavond 13 maart met een aantal wagens naar Medyka, een dorpje aan de Pools-Oekraïense grens. Die bestelwagens zullen volgestouwd zijn met medisch materiaal, hygiënische producten, babyvoeding, kinderkleding, etc. 

Eens het materiaal ter plekke uitgedeeld is, zullen de auto’s gebruikt worden om Oekraïense vluchtelingen mee naar België te nemen om ze hier in veiligheid te brengen. 

Wat kan jij concreet doen? 

  • Help ons het benodigde bedrag van 3000 euro in te zamelen. Door geld in te zamelen kan vzw Vergeet de kinderen niet! snel en gericht materiaal aankopen om de wagens te vullen. Als we allemaal ons steentje bijdragen, kan het konvooi met hulpgoederen snel vertrekken. Elke dag telt 
  • Hoe storten? Dat kan zeer eenvoudig op het volgende rekeningnummer

    BE 55 9734 2242 6344

  • Wij houden je op de hoogte van het verdere verloop van de operatie. En vanaf 40 euro is je gift bovendien fiscaal aftrekbaar. 
  • deMens.nu zal het ingezamelde bedrag naar boven afronden. 
  • Wil je spullen doneren? Dat kan ook. Check eerst de lijst van goederen die nodig zijn ter plekke. Het materiaal kan voorlopig steeds afgeleverd worden in huisvandeMens Brussel, Sainctelettesquare 17, Brussel. 

Welk materiaal zullen wij aankopen? 

Momenteel is er een grote nood aan het volgende: verbanden, spuiten, infusen, NaCl, paracetamol, ibuprofen, isobetadine, bloedstelpende medicijnen, antibiotica, hemostatische middelen maar ook babyvoeding, melkpoeder, natte doekjes, maandverband, kaarsen, pampers, thermodekens, handschoenen, mutsen, kousen, rugzakken, thermische kledij, skikleren, slaapzakken, voedselconserven, kant en klare maaltijden …

Heb je connecties bij bedrijven die deze spullen willen doneren of sponsoren? Laat het gerust weten via info@demens.nu. Dan kunnen wij contact opnemen.