fbpx
deMens.nu

Vrijzinnig humanistische konvooi vertrokken richting Oekraïense grens

Zopas vertrokken onze collega’s van vzw Vergeet de kinderen niet!deMens.nu en Centre d’Action Laïque richting Medyka, een dorpje aan de Pools-Oekraïense grens. Met vier bestelwagens, volgepakt met medische hulpgoederen en ander levensnoodzakelijk materiaal, begint het vrijzinnig humanistische konvooi aan een twee dagen durende reis.

Afgelopen dinsdag riepen we op om het vrijzinnig humanistische konvooi te steunen met donaties en materiaal. De 3.000 euro die we voor ogen hadden, was al na een paar uur binnen en ondertussen hebben we het ongelooflijke bedrag van 14.002 euro ingezameld. We willen iedereen die bijgedragen heeft, in welke vorm dan ook, nogmaals van harte danken voor de immense solidariteit die door onze gemeenschap waait.

Met dat geld konden we vier bestelwagens vullen met levensnoodzakelijk materiaal voor Oekraïense vluchtelingen. Als alles volgens plan verloopt komen onze collega’s dinsdag 15 maart in Medyka aan. Nadat het materiaal ter plekke is uitgedeeld, zullen een aantal vluchtelingen mee kunnen rijden naar België.

Wij willen ook het UZ Brussel, de faculteit geneeskunde en de dienst Tandheelkunde van de VUB bedanken voor hun donatie van medische middelen aan het konvooi.

 

 

Alle hulp blijft welkom!

We zien de situatie in Oekraïne dagelijks verslechteren. Daarom zal deze rit maar de eerste zijn uit een reeks van heen- en terugreizen. We vragen dus om nog niet te stoppen met doneren, alle bijdragen blijven welkom. Storten kan nog steeds zeer eenvoudig op het volgende rekeningnummer:

BE 55 9734 2242 6344

Doneer je hulpgoederen aan een huisvandeMens in jouw buurt

Ook de toestroom aan materiaal is hartverwarmend. Mensen blijven spullen binnenbrengen in het huisvandeMens in Brussel en zelfs in andere huizenvandeMens zijn er al goederen afgeleverd.

Om het je gemakkelijker te maken materiaal te doneren, stellen we alle huizenvandeMens vanaf maandag 14 maart open als inzamelpunten. De goederen kunnen worden binnengebracht van maandag tot vrijdag tijdens de kantooruren. Via onderstaande link kom je te weten welk huisvandeMens zich het dichtst bij jou in de buurt bevindt.