fbpx
deMens.nu

Vrijzinnig humanistisch konvooi op weg naar België

Na een stevige tocht van 1.500 km kwamen onze collega’s van vzw Vergeet de kinderen niet!deMens.nu en Centre d’Action Laïque maandagavond aan in Medyka, een dorpje aan de Pools-Oekraïense grens.

Vier bestelwagens, volgepakt met medische hulpgoederen en ander levensnoodzakelijk materiaal, werden gisteren uitgeladen in het tentenkamp en daarna gesorteerd en uitgedeeld aan Oekraïense vluchtelingen.

Gisterenavond vertrok het vrijzinnig humanistisch konvooi terug naar België samen met 26 vluchtelingen, 2 honden en een kat.

“We zijn allen ontzettend onder de indruk van wat we allemaal gezien hebben. In de auto is het stil, woorden schieten iedereen tekort. Ondanks de confrontatie met heel wat menselijk leed ben ik bijzonder fier op onze vrijzinnige humanistische gemeenschap, die de afgelopen dagen haar volle kracht toonde,” zegt Yasmina El Boubkari.

Het konvooi bevindt zich momenteel in Dresden en komt wellicht vanavond aan in Brussel.

Alle hulp blijft welkom!

Na een goeie week zitten we met onze inzamelingsactie aan het ongelooflijke bedrag van 17.172 euro. Maar de situatie in Oekraïne verslechtert elke dag. Daarom blijven we geld inzamelen om Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen. Alle donaties blijven welkom op onderstaand rekeningnummer.

BE 55 9734 2242 6344

Doneer je hulpgoederen aan een huisvandeMens in jouw buurt

Ook donaties van materiaal blijven welkom in onze huizenvandeMens! Via onderstaande link kom je te weten welk huisvandeMens zich het dichtst bij jou in de buurt bevindt.

VIND EEN HUISVANDEMENS IN JOUW BUURT

Naar welk materiaal zijn we op zoek?

Momenteel is er een grote nood aan het volgende: verbanden, spuiten, infusen, NaCl, paracetamol, ibuprofen, isobetadine, bloedstelpende medicijnen, antibiotica, hemostatische middelen maar ook babyvoeding, melkpoeder, natte doekjes, maandverband, kaarsen, pampers, thermodekens, handschoenen, mutsen, kousen, rugzakken, thermische kledij, skikleren, slaapzakken, voedselconserven, kant en klare maaltijden …