fbpx
deMens.nu

Mubarak Bala veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf

Het is een trieste dag voor de wereldwijde humanistische gemeenschap: Mubarak Bala, de voorzitter van de Humanist Association of Nigeria en onze collega, is veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf.

“De gedachten van de hele humanistische wereldbeweging zijn bij onze vriend Mubarak, zijn vrouw en zijn zoontje. Dit is een dag van schande voor de Nigeriaanse autoriteiten, die een ondenkbare straf hebben opgelegd aan een onschuldige man”, aldus Andrew Copson, voorzitter van Humanists International. “Al twee jaar lang worden Mubaraks grondrechten op vrijheid en een eerlijk proces voortdurend geschonden. Hij is aangeklaagd en schuldig bevonden aan overtredingen die niet meer inhouden dan het uiten van een niet-religieuze mening. Wij roepen de Nigeriaanse autoriteiten op deze volstrekt onrechtvaardige en volstrekt disproportionele veroordeling ongedaan te maken en onze onschuldige vriend en collega vrij te laten”.

Humanists International werkt momenteel samen met het juridische team om de gevolgen van deze ontwikkelingen volledig te begrijpen en om alle opties voor hoger beroep te onderzoeken. De organisatie blijft de Nigeriaanse autoriteiten oproepen om deze volstrekt onrechtvaardige en schandalige veroordeling ongedaan te maken en Mubarak Bala veilig vrij te laten.

LEES MEER OVER MUBARAK BALA