fbpx
deMens.nu

10 jaar ‘Bloem van een Mens’ met Margriet Hermans

Voor de 10e keer op rij organiseren de huizenvandeMens Provincie Antwerpen hun jaarlijkse bloemetjesactie ‘Bloem van een Mens’. Naar aanleiding van Wereldhumanismedag (21 juni) delen meer dan 150 medewerkers, vrijwilligers en sympathisanten opnieuw zo’n 26.000 bloemetjes uit in allerlei zorgcentra. Voor deze speciale editie is Margriet Hermans meter geworden van het project.

Van Mechelen tot Turnhout, van Antwerpen tot Mol. In de aanloop naar 21 juni, de langste dag van het jaar en Wereldhumanismedag, doorkruisen medewerkers en vrijwilligers van de zes Antwerpse huizenvandeMens de hele provincie om bewoners en personeel van zorgcentra in de bloemetjes te zetten. Tijdens ‘Bloem van een Mens’ staan deze mensen extra in de spotlights.

Dit jaar wordt de 10e editie van deze jaarlijkse actie speciaal gevierd en niemand minder dan Margriet Hermans was bereid om meter te worden. Margriet zal op 21 juni zelf ook mee bloemetjes uitdelen in WZC Aquamarijn in Kasterlee (tussen 10.30 uur en 11.30 uur).

Voor mensen, door mensen

Maar liefst 145 woonzorgcentra, ziekenhuizen, revalidatiecentra enz. worden dit jaar ‘bedeeld’ met een bloemetje. “Daarbij valt de bereidwilligheid van onze talloze vrijwilligers nog maar eens op te merken”, zegt Inge Verloo, directeur van deMens.nu Antwerpen. “Deze gemotiveerde mensen halen de bloemetjes op bij onze vestigingen, en brengen ze naar de zorgcentra in de verschillende regio’s. Ook voor ons personeel staat deze actie met stip in de agenda genoteerd.”

Met deze tiende editie van ‘Bloem van een Mens’, hopen de huizenvandeMens Provincie Antwerpen opnieuw een hart onder de riem te steken voor tienduizenden bewoners en personeelsleden van de Antwerpse woonzorgcentra.

Al tien jaar lang wordt in de provincie Antwerpen Wereldhumanismedag gevierd door het humanistische motto in de praktijk te brengen: “Denk voor jezelf, zorg voor elkaar.”

Ook huisvandeMens Halle zal dit jaar deelnemen en deelt op 21 juni bloemetjes uit aan bewoners en personeel van 2 woonzorgcentra (Seniorie De Maretak in Halle en Zennehart in Alsemberg).

 

 

“IK HEB ÓÓK MIJN STEENTJE BIJGEDRAGEN AAN DE SAMENLEVING”

Lees het volledige interview met Margriet Hermans in het deMens.nu Magazine van oktober 2021.

LEES VERDER