fbpx
deMens.nu

Rouwregister VUB ererector Paul De Knop (1954 – 2022)

Op 4 augustus 2022 is Paul De Knop, ererector van de VUB, overleden. Hij was alumnus, professor Lichamelijke Opvoeding en rector van de VUB van 2008 tot 2016. Na zijn rectorschap overzag hij de voortgang van de bouwwerken op de VUB-campus in Etterbeek waarmee de universiteit onder zijn impuls is gestart.

Na de beëindiging van zijn mandaat als rector kreeg Paul de diagnose van uitgezaaide melanoomkanker. Hij richtte tijdens zijn behandeling het VUB – UZ Brussel Paul De Knop fonds voor immunotherapie op. Paul zei hierover zelf: “Ik heb mijn behandelende arts aangeboden hem te helpen bij het verzamelen van fondsen, niet voor mezelf, wel voor anderen.”

Voor zijn uitzonderlijke prestaties en om hem te bedanken voor zijn jarenlange inzet en passie, werd Paul De Knop in juni 2022 tot ererector van de VUB benoemd.

Paul overleed aan de gevolgen van kanker en werd 67 jaar. Hij laat een vrouw, vier kinderen en zes kleinkinderen na.

Onze gedachten zijn bij de familie, vrienden en kennissen van Paul.

Je kan in het rouwregister een bericht van troost of een mooie herinnering achterlaten.

foto © VUB

Bekijk hier de volledige In Memoriam