fbpx
deMens.nu

VUB ererector Caroline Pauwels overleden (1964 – 2022)

Een dag na Paul. Onwezenlijk.

Vrijdag 5 augustus 2022 is VUB ererector Caroline Pauwels overleden. Ze werd maar 58 en twee kinderen blijven achter

De vrijzinnig humanistische gemeenschap betuigt haar steun met de familie, vrienden en kennissen van Caroline.

Caroline betekent héél veel voor onze gemeenschap. Ze was een graag geziene spreker en gast op tal van evenementen. In 2020 ontving ze de Dwaallichtprijs – Prijs voor het Vrije Denken.

Alles wat ze deed was doordrongen van een positief humanisme. Verwondering stond centraal in haar leven: voor de wetenschap én het alledaagse. Voor haar medemens, waar ze zich op zoveel manieren voor inzette.

Karsten De Clerck, voorzitter van de Raad van Bestuur van de VUB, zegt het treffend:

“Ze was een warme en innemende persoonlijkheid. Een grote inspirator met een duidelijke visie. Haar engagement gold niet alleen voor de VUB, maar voor de hele samenleving. Ze zette al haar energie in om mensen te verbinden. Tot op het laatste moment.”

Tot het laatste moment ademde Caroline levenslust. De zin om van de wereld een warmere plek te maken. Deze boodschap bezorgde ze, nog niet zo lang geleden, aan de vrijzinnig humanistische gemeenschap:

“Partners in beauty and humanism, dat zijn we! The only way is forward!”

Teken het online rouwregister

Herbekijk de zeven inzichten van Caroline Pauwels

STEUN AAN HET CAROLINE PAUWELS NOODFONDS VOOR STUDENTEN

Wie het engagement van Caroline wil verderzetten en studenten die het financieel, materieel, sociaal of psychologisch moeilijk hebben financieel wil ondersteunen, kan dit doen via een gift aan het Caroline Pauwels Noodfonds voor studenten: rekeningnummer BE51 0013 6779 3562 met vrije vermelding GIFT FO7. Op uitdrukkelijke vraag van Caroline zal de uitvaartplechtigheid in familiale kring gebeuren.

Bekijk hier de volledige In Memoriam