fbpx
deMens.nu

#ProtectHumanistsAtRisk

De internationale koepelorganisatie Humanists International lanceert haar jaarlijkse fundraisingcampagne ter ondersteuning van Protect Humanists at Risk. Met het ingezamelde geld ondersteunen ze humanisten die hun leven riskeren om hun waarden te verdedigen in hun eigen land.

“Elke maand krijgen we gemiddeld 20 aanvragen binnen van humanisten wereldwijd die zich onveilig voelen omwille van hun humanistische identiteit” zegt Humanists International.

Humanisten staan vaak in de voorhoede van veel progressieve strijdpunten, zoals: secularisme, democratie, vrouwenrechten, LGBTQIA+-rechten, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst of overtuiging, antiracisme en kritisch denken. Maar in veel landen kan het delen van waarden als deze ernstige gevolgen hebben.

“Wij helpen activisten met hun medische, juridische, logistieke en levensnoodzakelijke kosten, inclusief huur en voeding.”

Meer weten? Protect Humanists at Risk – Humanists International

Wil je Humanist International ondersteunen om humanisten wereldwijd te helpen?

Doneer hier

Deel dit bericht met #ProtectHumanistsAtRisk

Lees het Freedom of Thought Report 2021