fbpx
deMens.nu

Dag tegen kanker 2022

Op donderdag 20 oktober organiseert Kom op tegen Kanker voor de 23ste keer de Dag tegen Kanker.

Tijdens deze dag kunnen patiënten en hun naasten genieten van deugddoende activiteiten in ruim 100 ziekenhuizen en zorgorganisaties.

Elk jaar krijgen meer dan 40.000 Vlamingen het harde verdict. Dat zijn gemiddeld vijf nieuwe patiënten per uur. Vandaag leven ook ruim 200.000 mensen met de gevolgen van kanker. Het betekent dat iedereen vroeg of laat met deze ziekte te maken krijgt.

 

Kanker draag je niet alleen

Een tekening van een kind, een babbel, een wandeling of gewoon een dikke, deugddoende knuffel. Met kleine of grote(re) gebaren kun je aan kankerpatiënten en hun naasten laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Dat is ook de boodschap van de nieuwe, warme campagne: ‘Kanker draag je niet alleen’.

 

Doe ook mee

Toon op donderdag 20 oktober ook je solidariteit met kankerpatiënten en hun naasten.

 

Ontdek hier hoe je mee kunt doen