fbpx
deMens.nu

Interview met Harry Buyl, moreel consulent bij Zorgbedrijf Antwerpen

Harry Buyl is al meer dan 35 jaar moreel consulent bij Zorgbedrijf Antwerpen waar hij een luisterend oor biedt aan residenten en personeel. Hij is ook bestuurslid bij de Stuurgroep Morele Bijstand vzw (SMB), bekend als ‘Ik wil praten‘. De SMB is een lidvereniging van deMens.nu (Unie Vrijzinnige Verenigingen) en werkt nauw samen met de huizenvandeMens.

 

Moreel consulenten?

Moreel consulenten gaan samen met hun cliënten op zoek naar zin en houvast. Ze werken vanuit een vrijzinnig humanistische levensbeschouwing maar staan open voor iedereen. Elk gesprek met hen is strikt vertrouwelijk. Meer weten?

 

In beeld: Harry Buyl, Anna Weewauters, Christiane De Bel
Interview door Bert Goossens
Video en montage door Dimitri De Smet
In samenwerking met Jeremy Celen