fbpx
deMens.nu

Nieuwe petitie: Breng Ahmadreza Djalali naar huis

De Zweeds-Iraanse wetenschapper en VUB-gastprofessor dr. Ahmadreza Djalali loopt na meer dan 7 jaar willekeurige opsluiting nog altijd een groot risico om in Iran geëxecuteerd te worden. Professor Djalali werd tot de doodstraf veroordeeld na een manifest oneerlijk proces.

Intussen gebruiken de Iraanse autoriteiten de doodstraf steeds vaker als instrument van politieke onderdrukking. Op 6 mei 2023 executeerden de autoriteiten een andere Zweeds-Iraanse man, Habib Chaab (Asyoud).

Voer mee de druk op en vraag dat de Zweedse autoriteiten er alles aan doen om Ahmadreza weer bij zijn familie te krijgen.

Want Zweden kán nog meer doen: nauwer samenwerken met andere staten om de Iraanse gijzelnemingspolitiek te stoppen, de publieke en diplomatieke druk opvoeren en meer onderzoek doen naar internationale misdrijven.

 

Teken de nieuwe petitie