fbpx
deMens.nu

The Unbearable Weight of Massive Talent

Artikel verschenen in deMens.nu Magazine jg13 nr1. Lees hier meer recensies.

Wouter Goemaere

Om zijn schulden af te lossen, ziet de door zichzelf geobsedeerde steracteur Nicolas Cage, vertolkt door Nicolas Cage zelf, zich genoodzaakt in te gaan op een uitnodiging voor het verjaardagsfeestje van miljardair en superfan Javi Gutierrez, gespeeld door Pedro Pascal. Door die gedeelde fascinatie voor zijn acteergenie heeft het duo al snel een hechte band.

Tot Cage door de CIA wordt gerekruteerd om de ontvoerde dochter van de president van Catalonië uit de klauwen van de galante gastheer te redden. Cage moet de rol van zijn leven spelen om het meisje, zichzelf en zijn familie te redden.

The Unbearable Weight of Massive Talent is een mooie hulde aan de carrière van Nicolas Cage. De bromance tussen Cage en Pascal vormt het bonzende hart van de film.

Onder de ontvoeringsplot zit ook een verkenning van de relatie tussen werk en ouderschap. De film biedt weinig verhulde kritiek op de door zichzelf geabsorbeerde ouder die carrière boven alles plaatst en een kind opvoedt als de miniversie van zichzelf.

The Unbearable Weight of Massive Talent is een absolute must voor iedere Cage-fanaat en een aanrader voor iedereen die zich in een absurde buddykomedie wil verliezen.

 

The Unbearable Weight of Massive Talent
Regie: Tom Gormican
Met: Nicolas Cage, Pedro Pascal, Tiffany Haddish, Sharon Horgan e.a.
Land: VS
Jaar: 2022
Duur: 107 min.
Beschikbaar op dvd en blu-ray

Foto bovenaan © LaCameraChiara / Shutterstock.com