fbpx
deMens.nu

‘De inzichten’ met Marleen Temmerman

Zondag 5 mei, 10.20 uur op Eén

 

Het programma is integraal beschikbaar op de digitale platformen van de VRT. Het is te bekijken op VRT NU, opgedeeld in 7 inzichten en te beluisteren als podcast op Eén

“De inzichten” is een nieuwe reeks van lange gesprekken (40 min.) met figuren uit het Nederlandse taalgebied die hun levensvisie en opvattingen weergeven. Het is een reeks van diepgaande interviews met inspirerende gasten die vanuit hun levenservaring een inkijk in de inzichten in het leven geven. De gesprekspartners van presentator Nic Balthazar brengen verhalen met waarden waar het vrijzinnig humanisme voor staat: autonomie en zelfbeschikkingsrecht, vrijheid van meningsuiting, belang van de wetenschap, solidariteit, emancipatie, gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid, geloof in de maakbaarheid van de mens … Vier maal per jaar is Nic Balthazar een luisterend oor.

Het programma is ontwikkeld i.s.m de vrijzinnig humanistische koepel deMens.nu.

Marleen Temmerman

“Hoe rijker de samenleving, hoe minder de solidariteit” “Vrouwenrechten moeten overbodig worden” of “Geen verontwaardiging zonder actie”. Dit zijn enkele inzichten van Marleen Temmerman. Zij is professor, gynaecologe, wetenschappelijk onderzoekster, vrouwenrechtenactiviste, maar ook Mama Daktari (“mevrouw de dokter”) in Kenia. Ze deelt o.m. haar inzichten over vrouwenrechten, solidariteit, verontwaardiging, verantwoordelijkheid en geluk.

HERBEKIJK

De eerste aflevering was met Caroline Pauwels (10 maart), rector van de Vrije Universiteit Brussel. Het programma blijft integraal beschikbaar op de digitale platformen van de VRT. Het is te bekijken op VRT NU, opgedeeld in 7 inzichten en te beluisteren als podcast op https://www.een.be/de-inzichten-van.

De eerste uitzending nam alvast een mooie start. Meer dan 74.000 mensen keken op zondag 10 maart naar De inzichten van Caroline Pauwels op Eén.

Beluister de podcast

Bekijk ook op https://www.een.be/tv-gids

Lees meer over ‘De inzichten’  of bekijk de playlist op YouTube

Lees ook hier

Bekijk het archief: Tijdgenoten (Lichtpunt) met Marleen Temmerman- 2013