fbpx
deMens.nu

Regenboogvlaggen voor Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT)

EEN TOILET IS VOOR IEDEREEN
En dat hoeft niet opgedeeld te worden in man en vrouw. Thuis doe je dit toch ook niet? Deze opdeling stamt uit het verleden waar vrouwen ongewenst waren op de werkvloer en hun kuisheid diende beschermd te worden. Say what? Het is dringend tijd voor een aanpassing naar genderinclusieve toiletten

 

Op woensdag 17 mei is het de Internationale dag tegen homofobie en transfobie. Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar slechts 27 jaar geleden stond homoseksualiteit gecategoriseerd als een psychische aandoening door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). Op 17 mei 1990 werd besloten om het te schrappen als ziekte en sinds 2003 is die dag uitgeroepen als internationale dag tegen homofobie en transfobie.

Jammer genoeg worden anno 2019 homoseksuele handelingen in ruim een derde van alle landen beschouwd als criminele daden. Erg weinig landen bieden bescherming tegen discriminatie of geweld omwille van seksuele geaardheid, genderidentiteit of expressie.

deMens.nu neemt elk jaar deel aan de Belgian Pride, een coming-out-evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd op de zaterdag die het dichts bij 17 mei valt.