fbpx
deMens.nu

Woordenvantroost.be

Met woordenvantroost.be lanceert deMens.nu een digitaal platform waar mensen die op zoek zijn naar troost en inspiratie, zich kunnen verdiepen in de helende werking van mooie woorden. Lezen, luisteren, kijken en praten, stuk voor stuk belangrijke onderdelen van het verwerkingsproces.

Aan al wie iemand is verloren. Aan al wie zijn dromen in rook ziet opgaan. Wie zijn job kwijt is. Wie zijn spaargeld ziet verdwijnen. Wie zich uit de naad werkt en tóch nog zoveel miserie moet laten bestaan. Wie zijn schaarse contacten nu helemaal kwijt is. Wie geen afscheid kon nemen. Eigenlijk: aan al wie het nodig heeft, want wie zijn wij om te selecteren en kan een opsomming eigenlijk ooit wel volstaan?

Kunnen wij dit leed stillen? Natuurlijk niet. De dingen zijn wat ze zijn en ze zullen werk vragen om verteerd te raken. Maar dat kan mét of zonder steun. We kiezen voor dat eerste. Omdat ‘social distancing’ eigenlijk een ongelukkig gekozen woord is, nemen we fysiek afstand maar niét sociaal.

De dingen mogen dan wel zijn wat ze zijn, onze kijk bepaalt veel. Een gevoel van (h)erkenning, een nuttige tip, een troostend lied, een voedend gesprek – het kan deugd doen. Dat willen wij je heel graag geven. Onbeholpen, onvolledig, steeds in beweging maar in elk geval van harte.

(Tekst door Anne-Flor Vanmeenen)

Kijk hier