fbpx
deMens.nu

Recensie: Alles Kapot! Een pleidooi voor natiebouw (Anton Van Dyck)

Het boek

Weer een essay over identiteit. Weer een auteur die een pleidooi voert over het belang ervan, die de geschiedenis gebruikt om de toekomst te rechtvaardigen en een toverformule presenteert die al onze problemen eensklaps zal oplossen. Of dat effectief zo is, is aan de lezer om te bepalen. Alles Kapot! vertrekt vanuit het idee dat mensen nood hebben aan (een) identiteit. Hoewel dit niet nieuw is, valt de koudwatervrees op bij onze beleidsmakers om ermee aan de slag te gaan. De discussies rond diversiteit hebben immers een scherp randje. We willen dat iedereen zichzelf kan zijn, maar dat onze vrijheid eindigt waar die van een ander begint, daar kunnen we niet omheen. Dit essay maakt de balans op. De voorgestelde oplossingen zijn soms wat excentriek, maar België is niet voor niets het land van het surrealisme. ‘Ceci n’est pas une solution’. (uit de korte inhoud)

Recensie door Karel Van Dinter

Op de website van het Humanistisch Verbond bespreekt moraalfilosoof Karel Van Dinter het nieuwe boek.

“Anton Van Dyck kijkt 360° om zich heen en stelt vast dat we met zijn allen niet goed bezig zijn. In Alles Kapot! maakt hij een korzelig overzicht van alles wat er misloopt in deze – ónze? – wereld.”

Lees de volledige recensie

Meer info

ALLES KAPOT! Een pleidooi voor natiebouw.

Auteur(s): Anton Van Dyck

ISBN: 9789057189975
Publicatiedatum: december 2020
Uitgeverij: VUBPress
Taal : Nederlands

Bestel het boek

Bekijk ook de boekvoorstelling