fbpx
deMens.nu

UCOS for CHanGE

CHanGE 2021 (Campaign for sexual Health & Gender Equality) is een project van UCOS (Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking) over gendergelijkheid en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR). De vrijwilligers van UCOS leren van het werk van organisaties en activisten in het buitenland om de Belgische maatschappij een spiegel voor te houden. Op basis van deze lessen versterken ze in Vlaanderen het draagvlak voor de mondiale strijd voor gendergelijkheid en rechtvaardige toegang tot SRGR. Zo draagt ICOS een steentje bij aan een slagkrachtige internationale beweging.

In 2021 reizen de studenten naar Tunesië, Griekenland en Mexico. Voor een maand lang kunnen jullie Buket, Isha en Koen volgen op de Instagrampagina van UCOS en deMens.nu. Zij reizen helemaal naar Mexico om geïnspireerd te worden door organisaties en activisten die zich daar actief inzetten voor gendergelijkheid en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR).

VOLG HUN REIS HIER

 

“VOOR VERANDERING ZORGEN IN JE EIGEN OMGEVING”

Lees het interview met de studenten die deelnamen aan CHanGe 2020 in het deMens.nu Magazine 

LEES MEER