fbpx
deMens.nu

Tussen ons

Artikel verschenen in deMens.nu Magazine jg11 nr4. Lees hier meer recensies.

Joke Goovaerts

“Papa wist niet dat wij wisten dat hij dronk, maar ik en mijn zusje wisten dat wel.” Het is een van de intieme zinnen uit de getuigenis van een meisje in Tussen ons. Het meisje vlucht altijd in een boom wanneer haar vader gedronken heeft, want dan is ze bang. Nu hij niet meer drinkt, wil hij het vertrouwen met zijn dochters weer opbouwen.

Een moeder is verslaafd aan medicatie, verwaarloost haar kinderen en is nog slechts een schim van zichzelf. Een vader blijft bezorgd om zijn zoon, een ex-verslaafde.

De documentaire Tussen ons brengt drie aangrijpende en openhartige verhalen over wat een jarenlange verslaving met de relaties binnen een gezin doet. Diepe wonden die maar moeilijk helen, vertrouwen dat wordt geschonden, angsten die niet meer weggaan … Kortom, liefde wordt zwaar op de proef gesteld wanneer er verslaving in het spel is.

De kracht van deze documentaire is dat ze verslaving bespreekbaar maakt. De getuigenissen zijn heel sterk, empathisch en worden mooi in beeld gebracht. Het is de ideale start voor een gesprek over de impact van verslaving.

Meer informatie over de impactcampagne i.s.m. VAD en Te Gek!? via info@daltondistribution.be

Nabespreking van de documentaire? Neem hier een kijkje.

Hoe de film vertonen? Klik hier voor meer informatie.

 

Tussen ons
Regisseurs: Sam Geyskens, Vincent Everaerts en Lander Haverals
Land: België – Jaar: 2021
Duur: 61 min.
Productie: De chinezen
Impactcampagne i.s.m. VAD en Te Gek!?
Online beschikbaar via Dalton Distribution

Foto bovenaan © De chinezen