fbpx
deMens.nu

Met 25.000 voor het klimaat

Gisteren verzamelden meer dan 25.000 mensen zich in hartje Brussel met als doel de aandacht te blijven vestigen op de grote uitdaging waar de mensheid voor staat: de klimaatverandering.

Het was zoals steeds een vreedzame bonte stoet maar met een duidelijke boodschap: change the system, not the climate. Als vanouds was deMens.nu er aanwezig, met collega’s, vrienden en vrijwilligers. We willen iedereen bedanken die erbij was!

Sinds enkele jaren is deMens.nu lid van de Klimaatcoalitie, en zijn er daarnaast tal van initiatieven die lidverenigingen en huizenvandeMens organiseren met als thema ecologie. Het Ecoteam, een Kerntaak van deMens.nu, zet dan weer de schouders onder een groter ecologisch bewustzijn door als eco-ambassadeurs grote en kleine tips aan te bieden op en rond de werkvloer, zoals het gebruik van ecologisch materiaal, klimaatvriendelijke catering, advies bij events, en nog meer.

De klimaatverandering is intussen al lang geen ver-van-mijn-bedshow meer en slaat ook in ons land hard toe. Denk maar aan de confronterende overstromingen van vorig jaar, de lange ongekende droogte in de zomermaanden en de ongewoon hoge temperaturen nu, zodanig dat het zelfs ’s nachts warmer is dan het normaal overdag zou moeten zijn.

Zonder een leefbare wereld kan de mens niet overleven. Het klimaat belangt vrijzinnig humanisten dus ethisch en ecologisch net zo goed aan. Kijk alvast eens op de themapagina rond deze werking via de deMens.nu website. Ook in het deMens.nu Magazine staat er regelmatig een artikel over ecologie, en hou naast onze social media ook de online agenda van de website van deMens.nu mee in het oog voor welke events op de planning staan rond ecologie. Of wat dacht je van het Groeibos waar (lente)feestelingen een stukje natuur mee helpen creëren, en het levensbeschouwelijke VRT programma De Inzichten waar het klimaat regelmatig aan bod komt?

 

Zet de volgende activiteiten alvast in je agenda

huisvandeMens Brussel ‘Kli-de-maat=vol’ nog tot 29 oktober

Under Pressure, met dit jaar als thema klimaat,
duurzaamheid en ecologie 13 tot 28 november in Vlaams-Brabant:
Gebrand op koffie‘, ‘Duurzame mode‘, ‘De groene consument, een mythe?’

Repaircafés:
huisvandeMens Mechelen Repaircafé op 5 november
Hasselt Repaircafé op 26 november

Deelname VOC Vilvoorde in Natuurlijk Vilvoorde

en natuurlijk nog véél meer!