fbpx
deMens.nu

Boekenbeurs: 4 tips

TIP 1:

 

Op 29 oktober, 11.30 uur – 12.30 uur op de Boekenbeurs: Homo Roboticus

Katleen Gabriels: Zijn robots slimmer dan mensen? Zullen robots ons werk afpakken? Wordt een robot je beste vriend? Krijgt de robot een license to kill? Homo Roboticus kijkt naar de impact van robotisering en AI op mens en maatschappij: hoe kunnen mensen en robots samenleven? Dit boek geeft 30 antwoorden op evenveel pertinente vragen. Vandaag nemen Bram Vanderborght, An Jacobs en Katleen Gabriels Scribit mee.

Lees meer op de website van de Boekenbeurs

Lees ook dit artikel in de Mens.nu Magazine:

Is technologie neutraal?

Tip 2:

 

Op 1 november, 12.30 uur – 13.30 uur op de Boekenbeurs: Euthanasie bij leven en bij wet

Ik moet nu gaan. Een triptiek: ziekte, euthanasie, rouw geeft een intieme inkijk in het leven van de auteur, Mieke Maerten, wanneer ze plotsklaps met de nakende dood van haar zesendertigjarige zoon Pieter wordt geconfronteerd. Het boek is een ontroerende reconstructie van Pieters laatste maanden, vanuit het perspectief van de schrijfster. Dat je kind eerder dan jij naar het oneindige niets moet terugkeren, is niet te vatten. Bestaat er geen natuurwet die dat verbiedt?

Lees meer op de website van de Boekenbeurs

Lees ook dit artikel:

Ik moet nu gaan

Tip 3:

Op zaterdag 2 november, 14.30 uur – 15.30 uur op de Boekenbeurs: Wonderlust 

In Wonderlust. De kunst van een mooi leven hebben Jean Paul Van Bendegem, Pat Donnez & Caroline Pauwels het over verwondering en levenskunst. In het boek geven zij de lezers 14 spelregels voor een mooier leven. Speciaal voor de Boekenbeurs doen zij dat live.

Leef het leven in het volle besef van de eindigheid, koop altijd dure schoenen in de uitverkoop en neem nooit een paraplu mee, zeker niet als het regent.

Lees meer

Bekijk ook:

‘De inzichten’ met Caroline Pauwels

 

Tip 4:

 

Jean-Jacques Amy, emeritus hoogleraar in de gynaecologie en verloskunde, tevens feminist en activist, heeft een nieuw boek uitgebracht, met als titel ‘Anoniem’ is een vrouw. De strijd voor gelijke rechten. Het werk gaat over mensenrechten, moed, doorzettingsvermogen, verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid. In zijn boek, waarvan de titel naar een citaat van de Britse femininiste Virgina Woolf verwijst, bespreekt Jean-Jacques Amy de rode draad in zijn carrière, namelijk het onrecht tegenover de vrouw en de strijd voor gelijke rechten.

‘Anoniem’ is een vrouw. De strijd voor gelijke rechten is een uitgave in het kader van de Leerstoel Willy Calewaert. Die wordt jaarlijks onder auspiciën van deMens.nu georganiseerd door de Vrije Universiteit Brussel. Bedoeling is om maatschappelijk relevante onderwerpen onder de aandacht te brengen en om het vrijzinnig humanistische gedachtegoed via onderwijs te verspreiden. Jean-Jacques Amy was leerstoelhouder in 2017, met een lezingenreeks rond het thema ‘Vrouw, geneeskunde en maatschappij’.

Op 11 november, nationale vrouwendag, 10.30 uur – 11.30 uur op de Boekenbeurs: Feminisme vandaag

Lees hier op de website van de Boekenbeurs

Bekijk ook het interview met Jean-Jacques Amy:

Boek: ‘Anoniem’ is een vrouw, De strijd voor gelijke rechten, door Jean-Jacques Amy